Összefoglaló nyolcadikosoknak a 2018-2019-es jelentkezéshez

Összefoglaló nyolcadikosoknak a 2018-2019-es jelentkezéshez

Kedves Nyolcadikosok, kedves Szülők! A felviteli jelentkezési lapok kitöltéshez szeretnénk segítséget adni egy rövid összefoglalóval. A középiskolai felvételi eljárási rendet a 14/2017. (VI.14)...

Tanuljon ingyenesen egy piacképes szakmát!

Tanuljon ingyenesen egy piacképes szakmát!

Tanuljon ingyenesen egy piacképes szakmát a Vári-ban! Felnőttoktatásban 2 éves ingyenes képzéseink február 1-i indítással(esti)gépi forgácsoló (külső gyakorlati helyen)hegesztő (külső gyakorlati...

Az ösztöndíj előnyeiről - Hiányszakmák 2018

Az ösztöndíj előnyeiről - Hiányszakmák 2018

Az ösztöndíj előnyeiről     Mit jelent ösztöndíjasnak lenni? Azt, hogy a térségre megállapított hiányszakmákat tanuló diákok 10.000 Ft és 35.000 Ft közötti havi juttatást kaphatnak. Mit kell...

Téli szünet és programok

Téli szünet és programok

  Kedves Diákok, Szülők, Kollégák, Látogatók! A decemberi programokról és a téli szünetről olvashatnak itt.  

Újabb IPA pályázat

Újabb IPA pályázat

   Az Interreg-IPA CBC Hungary-Serbia HSRB/1602 pályázat keretében iskolánk és a sombori Srednja ekonomska Skola immár második alkalommal nyert támogatást. A 2010-es gasztronómiai együttműködést...

Büfé 2018 - pályázat

Büfé 2018 - pályázat

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma pályázatot ír ki a Kiskunhalas Kazinczy u. 5 szám alatti iskolai büfé üzemeltetésére.   A pályázati anyag az...

Nyílt nap

Nyílt nap

Nyílt nap, 2017.11.22. 8:30. Vári Tanműhely, Kiskunhalas, Kőrosi u.1.

Beiskolázás 2018-2019

Beiskolázás 2018-2019

A tervezett hiányszakmák közül a 34 582 04 Festő, mázoló, tapétázószakma kikerült a 2018-2019 tanévben, tehát ez a szakma nem hiányszakma! TERVEZETT KÉPZÉSI FORMÁK, TAGOZATOK, SZAKMACSOPORTOK a...

Búcsú Bor Géza kollégától

Búcsú Bor Géza kollégától

Búcsúzáskor nincsenek jól megfogalmazott mondatok, nincsenek szavak, amelyek tükrözik a bennünk lévő érzelmeket, csak fojtogató zűrzavar van és fájdalom. „Nincsen szavunk, amit kimondhatnánk…” írja...

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

A Kormány az 1488/2016. (IX. 2.) Korm. határozattal elfogadta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész...

  • Összefoglaló nyolcadikosoknak a 2018-2019-es jelentkezéshez

    Összefoglaló nyolcadikosoknak a 2018-2019-es jelentkezéshez

  • Tanuljon ingyenesen egy piacképes szakmát!

    Tanuljon ingyenesen egy piacképes szakmát!

  • Az ösztöndíj előnyeiről - Hiányszakmák 2018

    Az ösztöndíj előnyeiről - Hiányszakmák 2018

  • Téli szünet és programok

    Téli szünet és programok

  • Újabb IPA pályázat

    Újabb IPA pályázat

  • Büfé 2018 - pályázat

    Büfé 2018 - pályázat

  • Nyílt nap

    Nyílt nap

  • Beiskolázás 2018-2019

    Beiskolázás 2018-2019

  • Búcsú Bor Géza kollégától

    Búcsú Bor Géza kollégától

  • Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

    Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

Mesterek Találkozója

 
 
 
Mesterek találkozója
a Tanétteremben
 
2016.március 1-jén a Vendéglátó munkaközösség szervezésében
Mesterek találkozóját rendezünk
a meghívott vendégeinknek és diákjainknak.
Téma: Egészségesebb táplálkozás, mai tálalási trendek bemutatása
 
Napi program:
9.00     Megnyitó
9.05-11.00      Bemutató gyakorlat
                        Előadó: Liptai Zoltán mesterszakács
  olimpiai ezüst-,és bronzérmes szakács mester
 Gusztonyi László mesterszakács
                        Közreműködnek: iskolánk szakács és cukrász tanulói mellett
 
a Humán Szakképző Iskola diákjai.
11.00-11.30    Konzultáció a mesterekkel
12.00-13.00    Borkultúra – ajánlás, kóstoló
                        Előadó:  Stenczel Ferenc és Dora Roland szakoktatók
 
 
A rendezvényről: 
Az ételkészítés gyakorlati bemutatója a mesterek közreműködésével  történt. Liptai Zoltán iskolánk egykori diákja, ma olimpiai ezüst-, és bronzérmes mesterszakács mutatta meg az érdeklődőknek hogyan kell a szűzpecsenyét roséra sütni. Kétféle tálalási módot is mutatott a sült tálalására, mai szemlélettel. Közben Gusztonyi László mesterszakács a jánoshalmi Gála étterem chéfje készítette el, majd tálalta a kevert salátát vinaigrette öntettel. A kóstolást a diákok és szakoktatók által készített dipekkel kezdték (mártogatósok, krémek) Két szakácstanuló hátterezett, segítkezett a kóstoltatásban, miközben a pincér tanulók a szakközepes tanulókkal felszolgálták az ételeket az IPA-pályázatos vendégeknek (Zombor, Baja) is. A következő tananyag a vörös tonhal szakszerű szeletelése és tonhal steak roston sütése volt. Sok értékes gyakorlati tanács, szemléletes sütéstechnika, különleges, egészséges köret készítése batátából (édes burgonya). Majd következett a pincérek borbemutatója, kóstolója a soltvadkerti Font Pincészet boraiból, Ezerjó, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos rozé és vörös borok kerültek „terítékre”. A vendéglátó munkaközösség valamennyi tagja tevékenyen vette ki részét a munkából, jó hangulatú és szakmailag nívós rendezvény volt.
 
Kiskunhalas,2016. március 1.           
                                                                                                                      Illés Lajos
 
                                                                                                                      vend.szaktanár
 
Megosztás

Hír naptár

Január 2018
H K Sze CS P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Friss híreink

Iskolaorvos

Iskolaorvos: Dr. Abonyi Katalin
Kiskunhalas, Hajnal u.5. 77/425-577

Védőnő: Dancs Eszter
70/3399469
e-mail: dancseszter@citromail.hu

Fogadóóra:

helye: kollégium épület, védőnői iroda
ideje: minden szerda 800-1200

 

Gyermekvédelem

Gyermekvédelmi felelős:

Elek Jánosné

vargaeditmagdolna@gmail.com

70/459 5490

Fogadó órái:

"A" hét szerda 10.00-12.00,
"B" hét szerda 14.00-16.00.

Fogadó óra helye: K/25 terem

Vári Szabó SZKI admin@variszabo.hu